Αξιοθέατα

Η θέση του ξενώνα είναι ιδανική καθώς περπατώντας μπορείτε να επισκεφθείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Έδεσσας.

Σε απόσταση 50 μέτρων από τον ξενώνα συναντάτε το υπέροχο πάρκο με τους ξακουστούς και εντυπωσιακούς Καταρράκτες και το σπήλαιο των Καταρρακτών, από το οποίο μπορείτε να θαυμάσετε και την εξαιρετική θέα της πόλης.

Οι πιο τολμηροί μπορούν να ακολουθήσουν το στενό μονοπάτι προς το διπλό καταρράκτη. Το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια!

Δίπλα ακριβώς στο πάρκο βρίσκεται το μοναδικό Μουσείο Νερού και το Ερπετάριο. Κατεβαίνοντας πιο χαμηλά θα βρεθείτε μπροστά στην είσοδο του παλιού Κανναβουργείου με τον εντυπωσιακό ανελκυστήρα που οδηγεί στο κεντρικό συγκρότημα του εργοστασίου.

Η περιήγηση στην παλιά χριστιανική συνοικία της Έδεσσας (Βαρόσι) είναι το επόμενο βήμα σας. Θα ανάψετε ένα κεράκι σε ένα από τα δεκάδες εκκλησάκια, θα θαυμάσετε την παλιά μητρόπολη, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου (14αι.), και την αρχιτεκτονική των αναπαλαιωμένων σπιτιών.

Οι ομορφιές της Έδεσσας όμως δεν τελειώνουν εδώ. Γνωστή ως η πόλη των νερών και του πράσινου διαθέτει υπέροχες διαδρομές για περίπατο κατά τη διάρκεια του οποίου συναντά κανείς πανέμορφες γωνιές με υπέροχους ανθρώπους που σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε…

Κι αν είστε λάτρεις των εκδρομών, η Έδεσσα αποτελεί εξαιρετικό ορμητήριο για ημερήσιες εξορμήσεις σε κοντινούς προορισμούς φυσιολατρικού, λαογραφικού, ιστορικού, γαστρονομικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις.